Policlinica fără plată unde lucrează nepotul lui Iuliu Maniu are nevoie de sprijinul comunității

Una dintre figurile remarcabile ale Clujului este doctorul Ioan Boilă, nepotul lui Iuliu Maniu, unul dintre artizanii Marii Uniri de la 1918. La 91 de ani, doctorul Ioan Boilă, fost deținut politic, continuă muncească în folosul celor nevoiași, la policlinica fără plată Familia Sfântă. Este vorba de o policlinică creată sub egida Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla, dar care este deschisă tuturor bolnavilor, indiferen de credință. În aceste zile, doctorul Ioan Boilă încearcă să găsească spriji financiar pentru a putea asigura pacienților săi medicamentele de care aceștia au nevoie, potrivit ClujInsider.ro.

Medicul Ioan Boilă este una dintre cele mai respectate personalități din Cluj. El se înrudește cu unul dintre artizanii Marii Uniri din 1918, Iuliu Maniu, și, prin el, cu alte mari figuri care au influențat istoria românilor, precum Simion Bărnuțiu sau Iuliu Coroianu. Doctorul Ioan Boilă a fost un demn urmaș al iluștrilor săi înaintași și, în perioada comunistă, a fost deținut politic pentru convingerile sale democratice. După căderea comunismului, în regim de voluntariat, el a deschis Policlinica Familia Sfântă din Cluj, destinată celor mai nevoiași dintre bolnavi.

”Deși această policlinică funcționează sub egida Bisericii Greco-Catolice, medicii nu fac nici un fel de discriminare între bolnavi”, subliniază doctorul Ioan Boilă.

Policlinica Familia Sfântă se bazează pe munca voluntară a medicilor și a asistentelor medicale. Însă în aceste zile, doctorul Ioan Boilă încearcă că găsească resursele financiare pentru a procura în continuare medicamentele pe care le oferă gratuit pacienților săi. Nepotul lui Iuliu Maniu speră că, în continuare, clujenii îl vor ajuta, așa cum au făcut-o în aceste decenii de când policlinica săracilor și-a deschis porțile.

 

Foto: arhiva personală a dr. Ioan Boilă

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen + one =