The Independent: Clujul are cea mai ”cool” cultură a cafelei din Europa de Est

Clujul este orașul din Europa de Est care are cea mai rafinată cultură a cafelei și a cafenelelor, scrise ziarul britanic The Independent. Jurnaliștii britanici au realizat un reportaj de mari dimensiuni, în care descriu cultura aceasta a cafelei de specialitate. Ei consideră că această pasiune pentru cafea este rezultatul transformării Clujului dintr-un oraș comunist într-o comunitate cosmopolită și modernă, potrivit ClujInsider.ro.

Jurnaliștii de la The Independent au vizitat mai multe cafenele din Cluj și au băut cafea de specialitate preparată de tineri pasionați. Ei au remarcat mulțimea de mici prăjitorii de cafea, care încearcă fiecare să pună mai bine în valoare boabele verzi crescute în mici ferme din America de Sud, Africa sau Asia. Unul dintre cei care au deschis o astfel de prăjitorie de cafea la pachet cu o cafenea unde poate fi savurată această băutură energizantă este Mihai Sumedre. El a studiat la Londra diferitele tehnici de prăjire, măcinare și preparare a cafelei.

În ultimii ani, la Cluj au apărut șase branduri de cafea prăjită de mici antreprenori locali. Experții în economie se așteaptă ca numărul lor să crească și mai mult, pentru că astfel de inițiative oglindesc o comunitate locală tot mai rafinată și mai diversă.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × five =