Clujul rămâne și în acest an principalul centru universitar românesc preferat de studenții străini. Cei mai mulți învață la liniile în engleză și franceză ale universităților clujene. Numărul studenților străini din Cluj se ridică la câteva mii.

Universitățile din Cluj-Napoca reușesc să atragă tot mai mulți studenți străini datorită faptului că sunt tot mai bine clasate în evaluările internaționale. Diplomele eliberate la finalul studiilor sunt recunoscute în întreaga Europă, iar costul studiilor, precum și cel al vieții cotidiene sunt mai mici decât în Europa Occidentală. Cea mai numeroasă comunitate academică străină din Cluj este cea francofonă. Problemele și bucuriile studenților străini sunt identice cu cele ale studenților români, spune Sonia, care studiază la linia franceză a Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu.

Pentru mulți studenți străini, anii petrecuți la Cluj reprezintă un bun prilej pentru a descoperi o cultură fascinantă, cea românească, spune Amy, care învață la linia engleză a Universității Babeș-Bolyai.

Universitățile clujene oferă linii de studiu în limbile română, maghiară, germană, engleză și franceză. Există trei tipuri principale de studenți străini. Primul este reprezentat de străinii care vin la Cluj pentru a studia profesii precum medicina generală, medicina dentară sau cea veterinară. Ce de-al doilea este reprezentat de studenții Erasmus, care vin în România pentru o perioadă mai mică de timp, iar cel de-al treilea tip de studenți din străinătate este reprezentat de românii din afara granițelor României, care sunt atrași cu ajutorul burselor oferite de statul român.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *