La Cluj s-a încheiat ieri Olimpiada Internaţională de Matematică. La ceremonia de închidere a participat şi vicepremierul Ana Birchall, precum şi primarul Clujului, fostul premier Emil Boc. Ei s-au numărat printre cei care au oferit medaliile cuvenite participanţilor la acest eveniment. Clasamentul pe naţiuni este condus de Statele Unite, pe primul loc, urmată de Rusia, pe 2, şi China, pe 3. România se află pe locul 33, cu o medalie de aur, una de argint, două de bronz şi două menţiuni de onoare, potrivit ClujToday.ro.

 

Sala Sporturilor Horia Demian s-a umplut cu tineri care au participat la cea mai importantă competiţie şcolară dedicată ştiinţei. Cea de-a 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a strâns la un loc 615 participanţi din 110 ţări. România a fost reprezentată de şase tineri. Cu toţii au primit medalii sau menţiuni. Trei dintre ei vor să plece să studieze în străinătate.

Următoarea ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică va avea loc în oraşul Bath din Marea Britanie. Delegaţia română a predat în mod simbolic drapelul oficial al Olimpiadei delegaţiei britanice.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *