A murit prințul-erou al Franței. Michel de Bourbon-Parma era fratele mai mic al Reginei Ana a României

Unchiul Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, s-a mutat la Părintele Ceresc. Principele Michel de Borbon-Parma era fratele mai mic al Reginei Ana a României și a fost un respectat erou de război.

Michel de Bourbon-Parma s-a născut în anul 1926, la Paris, unde și-a petrecut copilăria. În anul 1940, familia sa a trebuit să se refugieze din calea invaziei naziste a Franței. Michel de Bourbon-Parma a ajuns în America de Nord, împreună cu mama sa și cu sora sa mai mare, Ana, viitoarea Regină a României.

Tânărul prinț a fost înmatriculat la o școală iezuită din Montreal. În 1943, la împlinirea vârstei de 17 ani, cu acordul tatăul său, Michel de Bourbon-Parma s-a înrolat în armata americană și a primit rangul de locotenent.

A primit antrenamentul specific trupelor de commando, iar apoi a fost parașutat în Franța ocupată de naziști, în spatele liniilor inamice. Michel de Bourbon-Parma și grupul de luptători de elită pe care îl comanda s-au specializat în operațiuni de sabotaj. Tânărul prinț a dat dovadă de mult curaj.

După eliberarea Franței, Michel de Bourbon-Parma a fost trimis pe frontul din Indochina, pentru a lupta contra Viet Minh-ului. A fost parașutat în spatele liniilor inamice, dar a fost capturat de vietnamezi. Au urmat 11 luni de calvar și de tortură. În această perioadă, Michel de Bourbon-Parma a fost nevoit să supraviețuiască cu un bol de orez pe zi. În cele din urmă, a fost eliberat, ca urmare a intervenției unui acord de încetare a focului semnat între Franța și gherilele vietnameze la Geneva.

Întors acasă, Michel de Bourbon-Parma a fost decorat cu Legiunea de Onoare în grad de cavaler, cu Crucea de Război și cu Crucea Militară Britanică. La 20 de ani, el a devenit pilot de curse, iar mai apoi om de afaceri.

Michel de Bourbon-Parma s-a căsătorit cu Principesa Yolande de Broglie-Revel, cu care a avut cinci copii. După un mariaj complicat, cei doi au divorțat în anul 1999. Michel de Bourbon-Parma a mai avut o fiică din afara căsătoriei. În 2003, el s-a recăsătorit cu Principesa Maria Pia de Savoia. Dispariția sa a îndurerat Familia Regală a României.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − 7 =