Protecția Consumatorilor a înființat Comandamentul Litoral 2018

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a înființat, începând din data de 29 iunie 2018, o structura speciala pentru protecția consumatorilor numita “Comandament Litoral 2018”.

Activitatea acesteia se va desfasura in centrul operational din Constanta, respectiv Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta, in scopul prevenirii si combaterii practicilor care dauneaza vietii, sanatatii, securitatii si intereselor economice ale consumatorilor.

Centrul operational Constanta va avea urmatoarele arii de acoperire :

  • Mamaia: statiunile Mamaia si Navodari;
  • Neptun: statiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche;
  • Costinesti: statiunile Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, 23 August.

„Am considerat necesar si deosebit de util acest demers, pentru ca turistii litoralului romanesc – una dintre cele mai vizitate zone ale tarii, vara – sa se simta in siguranta in privinta serviciilor care le sunt oferite. Vom fi permanent prezenti si atenti la felul in care agentii economici respecta consumatorul si legea si, cu atat mai mult, indemn consumatorii sa se bucure de frumusetile oferite de Litoralul Romanesc ”, a declarat Marius Pirvu, presedintele Autoritatii Nationale a Protectiei Consumatorilor.

Comisarii care vor activa in cadrul structurii speciale pentru protectia consumatorilor „Comandament Litoral 2018” vor desfasura, pana la finalul sezonului de vacante, controale operative, preluarea si cercetarea reclamatiilor, activitati de informare si educare a consumatorilor, consilierea operatorilor economici, astfel incat sa se asigure ca raportul comercial dintre agentul economic si consumator este unul corect, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Sursa: CT100.ro

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight − 5 =