Juan de Marcos și Afro-Cuban All Stars au deschis Jazz in the Park 2018

La Cluj a început cea de-a șasea ediție a festivalului Jazz in the Park. Timp de 11 zile sute de muzicieni vor concerta la Cluj în diverse locuri din oraș: la Opera Maghiară, în curtea Muzeului de Artă, pe malul Someșului, în stradă – pe b­­ulevardul Eroilor și în fața Casei Matei Corvin, la Pata Rât și în Parcul Central. Festivalul a fost deschis de un concert de gală, susținut de formația Afro-Cuban All Stars, condusă de celebrul muzician Juan de Marcos.

Sala mare a Operei Maghiare din Cluj a fost plină de cei veniți să se bucure de concertul de deschidere a festivalului Jazz in the Park, susținut de Afro-Cuban All Stars. Liderul trupei, Juan de Marcos, a declarat că este încântat de România.

”Vă mulțumesc foarte mult pentru că ne-ați invitat să cântăm cu dumneavoastră. Pentru noi este o plăcere să fim în această țară, care este o țară minunată, cu o istorie bogată. Am citit multe despre dumneavoastră, despre timpurile Imperiului Roman și toate celelalte. De altfel, limba dumneavoastră este foarte asemănătoare cu a noastră, pentru că, în mod obișnuit, noi vorbim spaniolă. Acum vorbesc engleză americană pentru că trăiesc în străinătate de foarte mult timp. În prezent, locuiesc în Statele Unite”, a spus Juan de Marcos.

Fondatorul Afro-Cuban All Stars, care cântă și cu formația Buena Vista Social Club, a declarat că nu se aștepta ca acest stil muzical să se bucure de succes în afara comunității cubaneze.

”Nu ne-am gândit niciodată că prin interpretarea unei asemenea muzici vom atinge succesul din punct de vedere comercial, pentru că așa ceva nu este normal. Și nici acum evoluând împreună aceste persoane și cântând muzică tradițională nu ar trebui să avem succes comercial. Dar, de necrezut, am devenit un grup de succes și am creat câteva orchestre dintre care prima este Afro-Cuban All Stars”, a adăugat Juan de Marcos.

De anul acesta, festivalul Jazz in the Park este primul din România în care publicul folosește doar pahare reutilizabile. Acestea vor fi disponibile în toate locurile de desfășurare ale festivalului. Organizatorii îi încurajează pe participanți să-și ia paharul Jazz in the Park de la festival, să-l refolosească, iar apoi să-l ducă la punctul de retur sau să-l ia cu ei acasă, dar să nu arunce paharele la gunoi.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 − 1 =