Clujul, sursă de inspiraţie pentru Chişinău în dezvoltarea industriei software

Clujul a devenit o sursă de inspiraţie pentru dezvoltarea industriei IT la Chişinău. Companiile din capitala Republicii Moldova doresc să încheie parteneriate cu firmele din Cluj şi să colaboreze în cadrul clusterelor care structurează această industrie. Interesul este mare şi din partea firmelor clujene. Unele dintre ele, precum Arobs Transilvania Software sau Endava, şi-au deschis deja filiale la Chişinău sau au încheiat parteneriate cu firmele din Republica Moldova, potrivit ClujToday.ro.

 

Clujul a devenit în ultimii ani principalul hub al industriei IT din România. Anul trecut a fost depăşit pragul psihologic de 20.000 de specialişti în producţia de software care lucrează în Cluj-Napoca, potrivit unui studiu făcut de asociaţia ARIES Transilvania. Dezvoltarea industriei IT a adus prosperitate în Cluj, iar numărul tinerilor clujeni care emigrează a scăzut considerabil. De aceea, Clujul reprezintă un model pentru dezvoltarea industriei IT din Chişinău, afirmă reprezentantul celui mai mare grup moldovenesc din industria IT şi telecom, StarNet, Ştefan Barbu. ”Am remarcat în mod deosebit activitatea clusterelor”, a spus omul de afaceri din Chişinău.

Ştefan Barbu, care conduce StarLab, divizia de software a grupului StarNet, este de părere că şi Chişinăul are un potenţial foarte mare în domeniul producţiei de software.

 

Read more HERE

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen + 15 =