În zonele din jurul Clujului, casele de lemn se bucură de o trecere tot mai mare. Sunt case concepute și ridicate în stil tradițional, de meșteri din Munții Apuseni, din Maramureș sau din Secuime. Aceste case au avantajul că sunt construite mult mai rapid decât locuințele clasice, costă mult mai puțin și se încadrează foarte bine în arhitectura unor sate precum Sălicea sau Feleacu. Prețul pentru o astfel de casă pornește de la 15.000 de euro

Locuințele din lemn sunt foarte durabile și pot să reziste sute de ani dacă sunt tratate în mod corespunzător. De asemenea, ele sunt ușor de construit și au un impact mai mic asupra mediului decât o locuință clasică. În plus, costă mai puțin decât o casă din cărămidă. Acesta este motivul pentru care casele din lemn sunt tot mai des întâlnite în jurul Clujului. Locuitorii orașului spun că sunt dispuși să schimbe un apartament într-un bloc comunist cu o casă în stil tradițional.

Nu doar casele de lemn sunt apreciate, ci și alte locuințe care pun în valoare metode tradiționale de construcție. Așa ar fi casele de lemn cu acoperișuri de stuf din zona Sălicea, spune președintele fundației Pro West, Emil Aluaș.

Astfel de case nu sunt apreciate doar de cei pasionați de tradiție. Sunt mulți clujeni pentru care contează faptul că aceste locuințe sunt mult mai ieftine decât cele clasice.

 

Foto: caselemn.ro

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *