Suceava a devenit scena unui scandal care ar fi ridicol dacă nu ar fi trist. Unii dintre jurnaliștii locali au pornit un adevărat jihad dintr-un motiv suprinzător: o companie aeriană low-cost a decis să opereze pe aeroportul din Suceava și a oferit, pe cheltuiala ei, posibilitatea ca reprezentanții Consiliului Județean să promoveze la Madrid Bucovina ca destinație turistică.

Practic, interesul Consiliului Județean Suceava de a atrage turiști s-a întâlnit cu interesul companiei aeriene de a avea clienți pe ruta Suceava – Madrid. Însă acest lucru a stârnit nemulțumirea unor jurnaliști, care au criticat inițiativa. Iar acest lucru a stârnit o reacție în Spania. Într-un email primit la redacție, o cititoare din Spania, româncă emigrată la Madrid, afirmă că presa locală din Suceava ar trebui să înceteze să mai fie un instrument în lupta politică locală și atrage atenția că românii din Diaspora sunt interesați mai degrabă de dezvoltarea regiunii decât de disputele dintre liderii politici locali.

”Începând din 14 iunie, compania de transport aerian Cobrex Trans va începe să efectueze zboruri Madrid – Suceava şi retur.

Cu Cobrex Trans ai inclus în biletul de avion bagajul de mână, încă un bagaj de cală de 20 de kilograme, catering și poți să îți modifici numele sau data rezervării fără costuri suplimentare chiar și cu 2 zile înainte de zbor!”- acesta e un model de știre care ar trebui să îi bucure de fapt pe cei peste un million de români din Spania, sau cel puțin pe cei din Madrid sau din Suceava, care ar putea astfel să își vadă mai ușor familia sau prietenii plecați acolo.

Doar că, răsfoind presa locală din Suceava aflăm cu stupoare că, deși activitatea reprezentanțiilor participanți la acest tur de informare a ambasadei României din Madrid și a românilor din Madrid, prin radio românesc local a fost una cu totul și cu totul deschisă, de informare despre posibilitățiile turistice ale Bucovinei și sub nici o formă interese politice sau financiare, după cum reiasă și din spusele lor în interviul acordat pentru Radio Românul, presei plîtite și subjugate politic din Suceava nu le convine.

Ce? Bunăstarea zonei, promovarea Bucovinei? Apropierea Diasporei de una din cele mai frumoase zone ale României? Întodeauna când în țara noastră se întâmplă ceva bun, cineva trebuie să fie împotrivă. Deci ale cui interese le poate o presă care bagă bețe în roate dezvoltării unui oraș?

Dacă ar trebui criticat cineva, cu siguranță ar trebui să fie cei care se ocupă de relația cu presa, pentru lipsă de informare și pentru că lasă loc unor astfel de interpretări.

Cât despre modul de promovare al Bucovinei în străinătate, dar și în țară, felicitările noastre!”, afirmă cititoarea noastră, Mădălina Ioana Pop.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *