Transilvania atrage tot mai mulți turiști polonezi

Transilvania atrage tot mai mulți turiști polonezi. Aceștia vizitează orașe precum Clujul, Alba Iulia, Sibiul și Brașovul, dar și zonele din Munții Apuseni precum Valea Arieșului, Cheile Turzii și Rimetea. De asemenea, turiștii polonezi sunt atrași și de Castelul Peleș, precum și de Marea Neagră. Renașterea interesului turiștilor polonezi pentru turismul în România se datorează promovării făcute de membrii Familiei Regale a României, precum și unui club de entuziaști polonezi din Cracovia, care iubesc România, iar unii dintre ei au învățat chiar și limba română.

În perioada comunistă, în fiecare vară, convoaie întregi de autoturisme cu turiști polonezi străbăteau România. Polonezii veneau la mare, însă pe traseu vizitau și alte regiuni. ”Cei care și-au petrecut vacanțele în tinerețe în România au fondat un club în Cracovia, care promovează turismul rutier în România, spune președintele acestui club, intitulat ”Drum Bun”,” Michal Souwa.

Anul trecut, membrii clubului au fost primiți de Alteța Sa Regală Principele Radu al României. Fanii României din Cracovia aduc cu ei și polonezi care se află pentru prima oară în țara noastră. Pentru ei, România reprezintă o surpriză plăcută, mai spune Michal Souwa.

În general, turiștii polonezi petrec în România între o săptămână și două săptămâni. Specialiștii în turism spun că ”numărul polonezilor care vin în România crește constant, mai ales că acum orașe precum Clujul sunt legate de Varșovia și prin curse aeriene directe”.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five − 1 =