Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a vizitat astăzi litoralul și a spus că turiștii trebuie să aibă sentimentul că sunt în siguranță aici.

„Sunt suficiente forţe şi vă pot spune că dintr-o primă evaluare numai în ce priveşte minivacanţa de 1 Mai am estimat că vom avea pe litoral o prezenţă de aproximativ 40.000 de persoane şi în Deltă de aproximativ 10.000 de persoane. Asta înseamnă că noi a trebuit să ne dimensionăm dispozitivul în aşa fel încât să acoperim acest aflux de turişti în această perioadă şi bineînţeles să identificăm care sunt zonele în care trebuie să acţionăm cu precădere în pregătirea sezonului estival. Tocmai de aceea aceasta a fost o repetiţie binevenită”, a declarat Carmen Dan, sâmbătă, în staţiunea Mamaia.

Ea a susţinut că prin aceste pregătiri a dorit ca cetăţenii să vadă şi să înţeleagă care sunt capacităţile Ministerului de Interne.

Carmen Dan a mai susţinut că turiştii trebuie să aibă sentimentul că sunt în siguranţă pe litoral în această minivacanţă, angajaţii MAI fiind prezenţi în zone cu public numeros, unde se desfăşoară diverse evenimente, dar şi pe şosele. Ea a precizat că pe autostrada spre Constanţa acţionează şapte echipaje de poliţie şi zece motociclişti de la Rutieră, spunând că vineri seară a venit pe litoral neanunţată tocmai pentru a constata în ce condiţii se desfăşoară traficul pe drumul către mare.

Chiar în ziua vizitei ministrului însă, s-au petrecut două incidente: doi italieni au jefuit un gălățean, într-un club din Mamaia, iar un polițist și patru bărbați s-au bătut pe stradă, în Mangalia.

Carmen Dan a mai spus că în timpul sezonului estival vor fi detaşaţi pe litoral 250 de angajaţi ai MAI, care vor acţiona împreună cu cei din Constanța.

Continuarea textului o puteți citi în ziarul Constanța 100%.

Comments

comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *