Două spitale clujene vor beneficia de dotări medicale moderne, ca urmare a unei investiții în valoare de aproximativ un milion de euro, realizată de administrația județean. Este vorba de Spitalul Clinic de Recuperare şi Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca, care tratează aproximativ 45.000 de persoane pe an.

          

În acest sens, pentru Spitalul Clinic de Recuperare este prevăzută achiziţionarea a șase echipamente medicale, respectiv un aparat Roentgen, un aparat de sterilizare cu plasmă, un ecograf multidisciplinar, un microscop operator, un aparat Diapulse şi un sistem de mapping tridimensional.

În ceea ce priveşte Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Consiliul Județean Cluj va achiziționa trei echipamente medicale. Astfel, dotarea cu un nou ecograf Doppler digital color, de care vor beneficia aproximativ 2.000 de pacienţi anual, va contribui la reducerea substanţială a costurilor pe care le suportă în acest moment spitalul. Acest serviciu este în prezent externalizat, iar cheltuielile se ridică la circa 25.000 de lei lunar. De asemenea, achiziţionarea aparatului de măsurare a difuziunii monoxidului de carbon-TLCO va conduce la o creştere considerabilă a performanţei explorării funcţionale şi neinvazive pentru majoritatea bolilor pulmonare. Nu în ultimul rând, achiziţionarea unui sistem de stocare de date este necesară pentru fluidizarea fluxului informaţional între secţiile medicale.

Valoarea totală estimată este de 4.396.854 lei fără TVA. Fondurile sunt asigurate din finanţarea obţinută prin programul naţional menit să stimuleze dezvoltarea locală.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *