Concerte, exerciții demonstrative și expoziții de tehnică militară de Ziua Forțelor Terestre

Ziua Forțelor Terestre este serbată cu fast la Cluj. Epicentrul manifestărilor este Parcul Central, acolo unde o expoziție de tehnică militară a strâns un mare număr de curioși. Cei mai încântați au fost copiii.

Ceremoniile dedicate Zilei Forțelor Terestre au început cu sfințirea picturii din biserica militară din Cluj, care are hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Slujba de sfințire a fost oficiată de mitropolitul ortodox al Clujului, IPS Andrei Andreicuț. În Parcul Central Simion Bărnuțiu, au fost aduse vehicule blindate de tip TAB, aruncătoare de grenade, drone, mașini de luptă, tunuri sau alte tipuri de armament. De asemenea, copiii di clasele primare au fost invitați la un concurs de desene pe asfalt, sub deviza #WeAreNATO. Copiii sunt încântați de expoziție.

Vor avea loc și concursuri sportive dedicate copiilor, proiecții de film și deschiderea unei expoziții de fotografii. De asemenea, fanfarele militare concertează în foișorul din Parcul Central, iar apoi va urma o adunare festivă a militarilor clujeni, conduși de comandantul Diviziei 4 Gemina, generalul Virgil-Ovidiu Pop. Programul oficial mai include și exerciții militare demonstrative, precum și concerte de muzică populară și ușoară.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + 18 =