Marty Cafe, primul lanț de restaurante care introduce meniuri tipărite în limbaj Braille

Un lanț de restaurante din Cluj a introdus un meniu tipărit în limbaj Braille, destinat nevăzătorilor. Inițiativa a fost lansată de un grup de elevi de la Liceul Onisifor Ghibu, care, anul trecut, a creat și o placă tactilă panoramică pe dealul Cetățuia.

Persoanele cu deficiențe de vedere au ocazia acum să consulte singure meniul într-un lanț de restaurante din Cluj, Marty Cafe. Acest meniu a fost realizat la inițiativa unui grup de tineri care învață la Liceul Onisifor Ghibu și care fac parte din rețeaua comunitară Impact. Inițiativa a fost primită cu bucurie de conducerea lanțului de restaurante, spune directorul de marketing al acestuia, Paul Fărcaș.

Introducerea meniului tipărit în limbaj Braille nu este prima inițiativă de acest fel, spune reprezentanta grupului de liceeni, Elena Băltărețu.

Liceenii care au avut ideea introducerii meniului pentu nevăzători doresc să extindă acest proiect și în alte restaurante, bistro-uri, cafenele și pub-uri.   Primele ar putea fi tocmai cafenelele care aparțin acționarilor Marty Cafe, respectiv Cafe Olivo și Narcoffee Roasters.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − two =