Ambasadoarea Franței în România: Cooperarea economică bilaterală are o tendință ascendentă

Relațiile economice franco-române au o tendință ascendentă. România are capacitatea de a atrage noi investitori francezi, pentru că este o țară stabilă, care are o creștere economică impresionantă, a declarat la Cluj ambasadoarea Franței în România, Michelle Ramis.

Franța și-a consolidat poziția de partener strategic al României. Există investiții importante ale companiilor franceze în domenii precum cel auto, bancar sau cel al industriei aero-spațiale. Însă există perspective foarte serioase și în domeniul cooperării în industria IT, iar în acest domeniu, Clujul este un element important, spune ambasadoarea Franței în România, Michele Ramis.

”Există aici o comunitate de afaceri franceză tânără și dinamică, care dezvoltă activități în domeniul inovării și tehnologiei, Cred că Clujul are potențialul de a deveni un pol digital și, așadar, avem antreprenori și viitoare genii ale economiei digitale și cred că aceasta oferă un mare potențial Clujului, care capătă astfel o dimensiune internațională, europeană”, a spus Michele Ramis.

Ambasadoarea Franței a amintit și importanța cooperării academice. În Cluj se află cea mai mare comunitate academică francofonă de la est de Elveția. Studenții francezi învață în limba lor maternă la Universitatea de Medicină și Farmacie, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, precum și la Universitatea Babeș-Bolyai.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 11 =