Compania Napoca Imobiliare a devenit în ultimii ani unul dintre cei mai importanți actori din domeniul tranzacțiilor cu imobile din Transilvania. CEO-ul companiei, Ioana Oltean, spune că secretul reușitei este unul simplu: ”Cheia succesului este implicarea personală!”. Implicarea în domeniul business-ului face casă bună cu viața personală, pentru că soțul său, Cătălin Oltean, este, de asemenea, implicat în dezvoltarea Napoca Imobiliare. El se ocupă de structurarea strategiei de viitor a companiei, cu obiectivul de a consolida Napoca Imobiliare într-o afacere care să reziste turbulențelor ce pot apărea pe piață ori revoluțiilor fiscale.

România este una dintre piețele imobiliare cele mai importante din Europa Central-Răsăriteană. Iar din România, cea mai dinamică piață locală este cea a Clujului. Există statistici care arată că prețul mediu al imobilelor este mai mare în Cluj decât în București. După căderea comunismului, în Transilvania, în general, și în Cluj-Napoca, în special, au luat naștere mai multe agenții imobiliare. Anii de tranziție au dus la dispariția multora, însă companiile care au reușit să supraviețuiască haosului de la sfârșitul anilor 1990 au demonstrat că au ADN de învingător. Încet, s-au conturat profilurile unor companii care domină azi piața clujeană. Însă acestea au trebuit să se confrunte, în urmă cu câțiva ani, cu o nouă provocare: criza economică globală. Multe agenții au dat faliment, iar cele care au supraviețuit au fost nevoite să se afilieze unor rețele internaționale, pentru a putea rezista. Astfel, a apărut terenul necesar pentru afirmarea unei noi generații de antreprenori. În acest context, a luat ființă brandul Napoca Imobiliare, entitate comercială fondată în anul 2014.

Napoca Imobiliare a pornit ca o afacere de familie. Ioana și Cătălin Oltean acumulaseră o experiență vastă în domeniul tranzacțiilor imobiliare. ”Mi-am făcut debutul în acest domeniu exact în perioada cea mai grea: anul 2009, atunci când criza economică era la apogeu. Pot spune că m-am călit astfel într-o manieră care mi-a folosit apoi, atunci când am decis să pornim pe cont propriu”, spune Ioana Oltean. CEO-ul Napoca Imobiliare s-a specializat în acest domeniu încă de pe băncile facultății. Lucrarea sa de licență la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a fost legată de marketingul serviciilor imobiliare. A urmat apoi un masterat în domeniul evaluării proprietăților imobiliare. Decizia de a porni o nouă afacere în acest domeniu a venit după discuții prelungite cu soțul său, Cătălin Oltean, care are studii juridice. Acestea le-au fost de folos fondatorilor Napoca Imobiliare atunci când au desenat arhitectura instituțională a companiei, dar și în conturarea strategiei și a viziunii juridice a acestei companii.

Din momentul zero, adică din anul 2014 și până acum, Napoca Imobiliare a cunoscut un proces organic de creștere. În prezent, în portofoliul profesional al Napoca Imobiliare se află peste 7.000 de proprietăți active. Acest lucru înseamnă cea mai mare bază de date din România aflată în proprietatea unei agenții. Napoca Imobiliare are trei birouri în Cluj-Napoca și colaboratori în toate orașele importante din România. De asemenea, Napoca Imobiliare intenționează să atragă investitori din țări precum Iordania sau din Elveția, Emiratele Arabe Unite ori Statele Unite ale Americii.

”Avem motive să fim optimiști. Cred că piața clujeană va crește în acest an cu aproximativ 5 la sută”, spune Cătălin Oltean, managing partner la Napoca Imobiliare.

”Strategia noastră de consolidare a business-ului pune în centrul său echipa. Suntem foarte mândri de colegii noștri, care se numără printre cei mai buni profesioniști în domeniu. Personal, mă bucur de fiecare zi în care am ocazia să lucrez alături de acești oameni. Cred că cheia succesului este implicarea personală”, adaugă Ioana Oltean, CEO-ul Napoca Imobiliare.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply