Clujenii, tot mai interesați de artizanat

Micile obiecte de artă produse de artiștii și de artizanii clujeni se bucură de tot mai multă prețuire printre amatorii de artă și printre turiștii care doresc să cumpere suveniruri originale. Sculpturile, împletiturile din nuiele, obiectele din sticlă sau din porțelan ori picturile pot fi cumpărate atât de la tarabele din zona pietonală din jurul Pieței Muzeului, cât și de la micile galerii de artă din centrul medieval al Clujului.

Foarte multe dintre obiectele de artă expuse pe tarabele ori în galeriile de artă din Cluj sunt realizate de studenți sau de absolvenți ai Universității de Artă și Design, iar calitatea produselor artistice este una ridicată. Acesta este și motivul pentru care interesul față de aceste obiecte este unul ridicat.

”Raportul calitate – preț este excelent, iar investiția în micile obiecte de artă este una rentabilă. Nu prea există cazuri în care valoarea acestor obiecte să scadă. În schimb, dacă unul dintre autorii micile obiecte de artă ajunge faimos, valoarea unui obiect poate să crească de sute de ori”, spune expertul în arta Narcis Gherman.

 

Sunt prețuite și obiectele realizate în stil tradițional de către artizanii populari din satele județului Cluj. Experții în artă atrag atenția că multe dintre obiectele vândute sunt de duzină, însă ei spun că există printre ele și opere de artă originale, a căror valoare poate crește foarte mult în timp.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × three =