Estimare: Volumul comerțului electronic din România ar putea trece de 3 miliarde de euro în acest an

Specialiștii în economie sunt de părere că, în acest an, volumul total al comerțului on-line va trece de pragul de trei miliarde de euro. În comparație, în 2017, românii au făcut cumpărături cu ajutorul Internetului în valoare de peste 2,8 miliarde de euro. Experții în domeniul comerțului electronic spun că piața românească are în continuare un potențial imens de creștere, pentru că se află încă departe de faza în care va deveni o piață matură.

Potrivit Institutului Național de Statistică, deja, 35 la sută din cei 11 milioane de utilizatori de Internet din România fac plăți și cumpărături on-line. Cei mai interesați de aceste modalități de comerț sunt tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani. Aproape 45 la sută dintre ei utilizează mijloacele puse la dispoziție de diferite platforme electronice. Potrivit expertului în comerț electronic, Bogdan Ciocian, există încă un potențial imens de creștere.

O mare provocare pentru proprietarii de magazine eletronice este aceea de a găsi cea mai bună cale de a comunica cu clienții lor. Unul dintre cele mai eficiente mijloace este generarea de conținut video, spune specialistul Toma Matei.

Statisticile arată că trei sferturi dintre români cumpără on-line haine și produse de sport. Un sfert dintre ei au cumpărat de pe Internet diferite produse pentru gospodărie, iar aproape 17 la sută dintre români au cumpărat on-line bilete de avion, pentru transportul cu autobuzul sau pentru transportul pe calea ferată. Estimările arată că, în acest an, volumul comerțului on-line va crește cu aproximativ 30 la sută.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + seventeen =