Vânzările de alimente tradiționale vor crește în acest an cu mai mult de 10 la sută, comparativ cu anul 2017, estimează reprezentanții producătorilor. Ei spun că, în ultimii ani, a crescut interesul cumpărătorilor din marile orașe pentru acest tip de alimente, în contextul în care tot mai mulți români sunt preocupați de alimentația sănătoasă.

Studiile arată că, în România, tot mai mulți consumatori sunt preocupați de calitatea hranei. Oamenii doresc să cumpere mai multe alimente sănătoase, iar cele tradiționale, care presupun un grad mai redus de chimizare, sunt pe gustul lor.

Alimentele tradiționale provin, în general, din atelierele unor producători locali, care păstrează rețete de pe vremea bunicilor. Producătorii de alimente tradiționale reușesc să își vândă marfa la tarabele amenajate în centrul orașului, însă, în ultima perioadă, au reușit să încheie contracte și cu rețelele comerciale care le preiau produsele. De asemenea, există și zone special amenajate pentru ei în mall-urile din Cluj.

 

Foto: RADOR

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *