VIDEO. Doctorul Cătălin Cîrstoveanu, „îngerul copiilor”, vrea să schimbe Constanța. Cum putem să-l ajutăm

Dr. Catalin Cîrstoveanu (foto: pressone.ro)

Doctorul Cătălin Cîrstoveanu este supranumit „îngerul copiilor”. Are acasă peste 300 de bilete de avion folosite.

Fiecare dintre ele înseamnă o viață salvată din ghearele morții. O viață salvată într-un spital din străinătate, pentru în România nu era posibil. O umilință, spune el.

„Suntem doctori și nu poți să faci ceva când cineva e la tine în unitate și moare. Este gândul tuturor colegilor. Este însă o umilință în toate acestea, o umilință națională că luăm acești copii și îi tratăm afară, când am putea foarte bine să îi tratăm acasă”, a afirmat dr. Cătălin Cîrstoveanu, într-o emisiune la Dobrogea TV.

A operat copii de 650 de grame, de 700 de grame – le-a salvat viața. Vă imaginați cum e să ții în palme un astfel de ghemotoc de om? Dar să-l operezi?

„Ca să fie clar pentru toți. Primirea înainte sau după, ca recunoștință, este ilegalitate. Poate să-ți mulțumească un pacient, dar este foarte complicat lucrul acesta. Îți schimbă inevitabil relaționarea cu pacientul, cu alți pacienți. Inevitabil îți schimbă mintea și îți spui că el trebuie să fie mai important, pentru că el mi-a lăsat ceva, indiferent că ți-a lăsat ca mulțumire. Nu mai poți să fii un medic corect, nu mai poți judeci corect care e urgența, care e important, cum trebuie să te adresezi tuturor. De ce să fiu afectat de politică, de plăți? De ce să nu am o atitudine corectă în fața bolii și a pacientului? Asta te încurcă foarte tare în a fi corect, asta e problema”, a spus Cătălin Cîrstoveanu.

Restul articolului îl puteți citi în publicația Constanța 100%.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − 4 =