Turda devine o destinație turistică tot mai apreciată. Acolo se află cel mai vizitat obiectiv turistic din România

Turda atrage un număr tot mai mare de turiști dornici să se bucure de proprietățile tămăduitoare ale apelor sărate. În oraș au apărut mai multe baze de tratament și centre spa, care oferă îngrijiri complexe. Turiștii care aleg Turda pentru a se trata profită și de multitudinea de obiective turistice din oraș sau din apropierea lui, de la Salin Turda la Palatul Princiar sau Cheile Turzii.

În ultimii ani, Turda a devenit una dintre cele mai cunoscute stațiuni turistice din România. Mulți turiști vin din țară, dar și din străinătate, pentru a se bucura de proprietățile curative ale apelor sărate, iar fluxul în creștere de turiști a însemnat și noi investiții în baze de tratament și în centre spa. Unele dintre aceste centre de tratament sunt apreciate de turiștii din întreaga lume, spune directoarea unui hotel de patru stele, Violeta Bercea.

Centrele spa din Turda oferă îngrijiri complexe, după cum spun angajații acestora.

Turiștii care ajung la Turda nu își tratează doar afecțiunile, ci se bucură și de obiectivele turistice. Salina Turda a fost, în ultimii doi ani, cel mai vizitat obiectiv turistic din România. Tot în Turda se află și Palatul Princiar, azi muzeu de istorie, precum și biserica unde a fost proclamat prima dată în istorie principiul libertății religioase. În împrejurimile orașului se regăsesc obiective turistice precum Cheile Turzii sau Cheile Tureniului, dar și frumoasa Vale a Arieșului.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 4 =