Tot mai mulți tineri din Cluj care au lansat start-up-uri în domeniul IT doresc să lucreze în spații de tip co-work. Hub-urile care oferă această opțiune sunt utile deoarece oferă proprietarilor de start-up-uri posibilitatea să își reducă diferitele costuri presupuse de închirierea unui spațiu și, de asemenea, să colaboreze cu proprietarii altor start-up-uri pentru a dezvolta soluții complexe.

În urmă cu câțiva ani, pentru cei care lucrează în domeniul IT existau două variante: să se angajeze la o companie producătoare de software și să meargă la birou sau, dacă porneau un proiect propriu, să lucreze de acasă. Însă au apărut spații de tip co-work, în care proprietarii de start-up închiriază o masă de lucru și se conectează într-o rețea cu alți tineri specialiști în IT, cu care pot să formeze mici echipe de proiect. De asemenea, aceste spații oferă avantajul mobilității, spune Ana Luca, de la site-ul Cluj Today.

Prețul mediu al închirierii unui birou într-un astfel de spațiu variază între 50 și 100 de euro pe lună. În acest preț intră chiria spațiului fizic, acces la Internet de mare viteză, prețul utilităților, acces la săli de conferințe, precum și la alte resurse tehnologice oferite de rețelele de co-working, de la generatoare de curent care intră în funcțiune în cazul întreruperii cu energie și până la servere speciale.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply