Sărbătoare în comunitatea armenească: Mircea Tivadar, laureat la Premiului Krisztoff Szongott

Comunitatea armenilor din județul Cluj a fost în sărbătoare. La Cluj-Napoca, în Muzeul de Artă, a avut loc decernarea primului premiu Krisztoff Szongott, acordat în memoria marelui istoric armean din Gherla. Laureatul acestui premiu a fost artistul Mircea Tivadar, baron, descendent al unei familii nobiliare și unul dintre cei mai activi membri ai comunității armenești din județul Cluj.

Tradițiile armenești au fost din nou celebrate la Cluj. Muzica tradițională, obiectele de artă armenească aflate în patrimoniul Muzeului de Artă din Cluj-Napoca și solemnitatea vechilor săli ale palatului ridicat de contele Gyorgy Banffy au fost cadrul în care baronul Mircea Tivadar a primit premiul Krisztoff Szongott, care onorează personalitățile care s-au implicat în păstrarea valorilor culturale armenești. Premiul i-a fost înmânat laureatului din acest an de către președintele Uniunii Armenilor din România, deputatul Varujan Vosganian. Artistul Mircea Tivadar s-a declarat emoționat de această distincție.

La ceremonie au participat numeroși reprezentanți ai comunităților armenească, evreiască, română și maghiară din Cluj. De asemenea, au fost prezenți ambasadorul Armeniei în România, Excelența Sa Sergey Minasyan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, directorii muzeelor de artă și etnografic din Cluj, Lucian Nastasă-Kovacs și Tudor Sălăgean, precum și alți reprezentanți ai lumii academice clujene.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + thirteen =