Clujenii, tot mai interesați de terapia prin artă

Terapia prin artă pentru copii are tot mai mulți adepți la Cluj. Au apărut mai multe centre care oferă acest tip de terapie, care implică folosirea ceramicii sau a desenului, iar rezultatele obținute prin această metodă sunt spectaculoase. Cu ajutorul artei, copiii învață să își exprime emoțiile, să se relaționeze cu ceilalți sau să interacționeze cu lumea. Concret, copiii învață să modeleze ceramica sau să deseneze, sub îndrumarea unor artiști și a unor psihologi, care îi ajută pe cei mici să învețe să se exprime prin artă. Copiii din Cluj au posibilitatea să participe la terapia prin artă cu ajutorul unui proiect derulat de Asociația Terocart Academy, cu ajutorul unei finanțări venite din partea Fundației pentru Comunitate și a unei companii petroliere maghiare, MOL.

”Arta a devenit o modalitate prin care copiii învață să își exprime personalitatea și să interacționeze cu cei din jurul lor. Inclusiv pentru copiii cu probleme, terapia prin artă constituie o strategie eficientă de a recupera eventualele întârzieri în dezvoltare”, spune educatoarea Adina Radu, de la Grădinița Licurici.

”Arta îi învață pe copii să se exprime”, spune directorul Liceului de Arte Vizuale, Gavril Zmicală.

Cel mai important lucru este acela că terapia prin artă oferă copiilor posibilitatea să își descopere eu-ul, spune pedagogul social Ramona Săplăcan, de la Asociația Terocart Academy.

Proiectul de terapie prin artă a stârnit interes și curiozitate, de aceea el merită să fie sprijinit, afirmă Zsuszana Pap de la Fundația pentru Comunitate. Terapia prin artă ca metodă de a sprijini dezvoltarea personalității copiilor este folosită în prezent în centre de zi, în grădinițe și în școli. Cei care susțin această terapie doresc să extindă proiectul în așa fel încât această strategie terapeutică să devină disponibilă tuturor celor care au nevoie de ea.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − seven =