Raport Banca Mondială: unul din cinci români s-ar muta în Constanța, ca să fie mai aproape de mare

Banca Mondială a prezentat astăzi, 9 februarie 2018, în cadrul unei întrevederi organizate la Constanța un raport de analiză asupra profilului zonei urbane funcționale Constanța – Pol Național de Dezvoltare.

La invitația municipalității și a Băncii Mondiale au răspuns președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, subprefectul județului Constanța, Levent Accoium, directorul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Nicolae Dan Tivilichi, directorul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, rectorul Universității „Ovidius“ Constanța, Sorin Rugină, preşedintele Fundaţiei şi Universităţii „Andrei Şaguna“, Aurel Papari, reprezentanți ai mediului economic, turistic, ai societății civile, precum și mass media.

În cadrul prezentării, Banca Mondială a evidențiat contribuția și rolul important pe care Constanța le are din punct de vedere economic și social, atât la nivel regional și național, cât și la nivel european și chiar mondial.

Suntem conștienți de potențialul pe care îl are orașul și ne angajăm să abordăm într-o manieră integrată dezvoltarea urbană și atragerea de investiții, în scopul de a deveni mai competitivi și mai atractivi pentru oameni, afaceri și turism. Constanța este una dintre puținele zone urbane din lume care lucrează direct cu Banca Mondială. Prin accesarea acestei asistențe tehnice personalizate, ne propunem să folosim din expertiza și experiența dovedite pe care Banca Mondială le are și să oferim o șansă în plus oraşului să se dezvolte sănătos și durabil“, a declarat domnul Decebal Făgădău, primar al municipiului Constanța, potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Constanța.

Tot Banca Mondială spune, într-un raport, că autoritățile locale din Constanța au măcelărit spațiul verde. Detalii aici: Genocid ecologic. Spațiul verde din municipiul Constanța a fost măcelărit. Ce spune un raport al Băncii Mondiale

Continuare articolului o puteți citi în publicația Constanța 100%.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 13 =