Duel pe Facebook. Primarul din Cluj, de opt ori mai apreciat decât cel din Constanța

Acestea sunt fotografiile de profil de pe paginile oficiale de Facebook ale primarului din Cluj, Emil Boc (stânga), și din Constanța, Decebal Făgădău

Facebook este, de bună vreme, nu numai un instrument de socializare, ci și un fin barometru al încrederii pe care oamenii o au pentru politicieni. Aceștia își fac pagini oficiale unde anunță, de multe ori în premieră, anumite evenimente.

Numărul de like-uri pe care le strânge un politician este o măsură (cu bunele și relele sale) prin care se măsoară nu numai popularitatea, ci și performanța sa.

Cel mai apreciat primar din România este Gabriela Firea, București: 488.551 like-uri, 481.710 urmăritori. Nimic anormal, ținând cont că numărul de locuitori din București este de circa șapte ori mai mare decât al următorului oraș.

Pentru că ne place să comparăm orașele Constanța și Cluj, unul dintre motive fiind că numai dacă te uiți la cei mai buni decât tine ai de unde învăța și poți progresa, am avut curiozitatea să vedem cu stau cei doi primarul în ceea ce privește aprecierile pe Facebook. Atât Emil Boc, primarul din Cluj, cât și cel din Constanța, Decebal Făgădău, au pagini oficiale.

Diferențele între cei doi sunt imense. Emil Boc se poate lăuda cu un număr de 75.979 like-uri și 76.632 de urmăritori, pe când Decebal Făgădău nu bifează decât 9.528 de like-uri și 9.667 de urmăritori.

Există diferențe importante și în modul cum sunt administrate cele două pagini.

Continuarea textului o puteți citi în publicația Constanța 100%.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 5 =