Stațiunile montane din Transilvania sunt pline de grupuri de copii care participă la diferite tabere de schi. Acestea sunt organizate pe grupuri de vârstă și pe abilități sportive. Prețul unei tabere de schi pornește de la 1.200 de lei și poate ajunge până la 800 de euro. Prețurile includ transport, cazare, masă, instructori de schi, precum și abonamentele la teleschi.

Românii sunt tot mai pasionați de sporturile de iarnă. Potrivit unei statistici care datează din anul 2015, în România erau trei sferturi de milion de oameni care practică schiul în fiecare iarnă. Între timp, numărul acestora a crescut, pentru că, tot mai adesea, copiii învață să schieze încă de pe băncile școlii sau chiar de la grădiniță. În vacanța din luna februarie, foarte mulți copii merg în tabere la munte, pentru a practica schiul.

Dezvoltarea sporturilor de iarnă este încurajată și de diversificarea domeniilor schiabile. Potrivit instructorilor de schi, în prezent, în România există 50 de domenii schiabile care oferă condiții decente pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *