VIDEO. Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell: „Marea Neagră va rămâne o mare liberă”

ambasador, paul brummellAmbasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a vizitat ieri fregata britanică HMS Duncan, aflată în Portul Constanța.

Aceasta, alături de HMS Enterprise, dar și de fregata„Regele Ferdinand”, dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, fregata turcească Gaziantep şi vânătorul de mine Akay, tot din Turcia, efectuează o serie de exerciții în Marea Neagră.

Ambasadorul britanic la Bucureşti Paul Brummell a urcat la bordul disrugătorului HMS Duncan, unde a susținut o conferință de presă.

A precizat că că este pentru a treia oară când se află pe această navă militară, prima dată fiind în 2015 şi a doua oară în 2017 și a declarat că prezenţa celor două nave militare britanice şi a celor două turceşti reprezintă un mesaj puternic dat de NATO că Marea Neagră va rămâne o mare liberă.

„Cred că aceasta este un semn foarte puternic că NATO transmite un mesaj de asigurare că Marea Neagră va rămâne o mare liberă, o mare pentru toţi, că Marea Britanie este alături de România pentru a asigura securitatea europeană”, a afirmat Paul Brummell.

Mai multe informații, dar și declarații video ale ambasadorului Marii Britanii, puteți citi în Constanța 100%.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =