Clujul a ajuns un reper pentru orașele din România. Se dezvoltă rapid și frumos, se investește pe măsură, devenind cel mai căutat oraș de către românii care vor să se stabilească în altă localitate. Că orașul este mai frumos decât Constanța, se vede la o simplă plimbare pe străzi. Ce nu se vede este faptul că un clujean are un salariu mediu cu circa un sfert mai mare decât un constănțean. Sau, de exemplu – deși pare greu de crezut – că speranța de viață în Cluj este cu aproape doi ani mai mare decât în Constanța.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, și-a dat seama de ce s-a schimbat Clujul în bine, și de ce, implicit, schimbarea cam bate pasul pe loc în Constanța.

A spus-o cu subiect și predicat, într-o întâlnire publică, la finele anului trecut.

„Schimbarea începe, de cele mai multe ori, de jos în sus. Cluj s-a schimbat și are un brand puternic pentru că oamenii își vorbesc de bine orașul, pentru că au încredere în orașul lor, pentru că au încredere în ei. Pentru că au înțeles că orașul nu este al unui om, ci este al fiecăruia dintre ei, și dacă își vorbesc de rău orașul, se vorbesc de rău pe ei”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Rețineți, așadar: Clujul s-a schimbat pentru că oamenii își vorbesc de bine orașul și pentru cu încredere în el, în oraș.

Asta i se pare important primarului constănțean, deși, numai în 2017, Primăria Cluj a punctat câteva realizări.

Continuarea textului o puteți citi în publicația Constanța 100%, AICI.

Comments

comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *