Miniștroii vechi și noi

Mă mir ce se mai miră lumea de miniștrii cei noi și agramați. Păi, oameni buni, ca să ajungi în guvernul Dăncilă e suficient să știi două cuvinte: DA, ȘEFU`! Cu cât legi mai multe vorbe peste astea două, cu atât complici mai mult situația. Știi trei, cumva? Poate o să vrei să le folosești ca să-i răspunzi șefului înapoi, să generezi probleme în Minister. Păi nu are șefu` destule probleme, vrei să-l mai încărcăm cu ale noastre?

Aaa, nu – asta te descalifică pentru post. Un ministru trebuie să fie un bun executant, nu un filosof. Vrei să te caute în gură, să te verifice la dinți ca Liiceanu? Păi ce facem noi aici? Noi muncim, nu scotocim! Și apoi ce, ziariștii sunt mai grămătici? Hai să fim serioși. Până și-aci, în orașul de cinci stele, la Ziar de Cluj bunăoară, știu vreo doi care n-au prea multă treabă cu gramatica. Nu vorbim de diacritice sau alte finețuri tipografice, ci de chestiuni banale, care țin de meserie: aranjarea cuvintelor în frază, a virgulelor în titluri șamd.

Și-atunci, dacă nici în presă nu mai e la modă asta – zi-i pe nume – gramatica, așa, ce mai vrei de la onor ministrul? El tre` știe pe de rost programul de guvernare și atât; dar să-l știe bine! Dacă-l trezești dimineața, să poată să-l recite și în limba maghiară, ca să le facem pe plac partenerilor de coaliție. Adică nu, de guvernare. Adică… să le facem, ce mai tura-vura!

Ei să-l știe pe de rost, și se vor descurca, așa cum se descurcă la extemporal elevii care vin la școală cu lecția-învățată de-acasă. Iar asta va fi, de-acum, sarcina portarilor din ministere: când vin miniștrii la servici, când le deschid ușile să le pună câte-o întrebare din programul de guvernare. Iar dacă ezită, să-i trimită la Partid sau unde-or ști (umblă vorba că la Ministerul Agriculturii ar fi cel mai aproape de sursa „Forței”) să mai repete, ca să fie siguri pe ei.

În rest, s-auzim numai de ghini! ON-ON-ON…

Sursă foto: bitpress.ro

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four − one =