Mărișelul va deveni cea mai nouă stațiune de schi din Munții Apuseni. În următoarele zile va fi dat în folosință un nou domeniu schaibil, care va avea trei pârtii. Noul proiect a fost realizat de un investitor privat cu ajutorul fondurilor europene.

Una dintre cele mai frumoase zone turistice din Transilvania, Mărișelul, va deveni un adevărat refugiu pentru pasionații sporturilor de iarnă care s-au săturat de aglomerația de pe Valea Prahovei sau din stațiunile din Maramureș. În perioada următoare, în Mărișel urmează să fie dat în folosință un nou domeniu schiabil. Proprietarii de pensiuni din Mărișel au așteptat cu nerăbdare acest moment, spune președintele Asociației Pelaghia, care promovează turismul local, Viorel Pleșa.

În Mărișel mai există o pârtie de schi, dar este vorba de una scurtă, de doar 800 de metri, fără tunuri de zăpadă, potrivită mai degrabă pentru copii. Aceștia se bucură deja de zăpada care a căzut din belșug în Mărișel.

Înainte de anul 1989, în județul Cluj exista o singură pârtie de schi, cea din Muntele Băișorii, numită și Zidul Mare. În ultimii ani, au fost amenajate pârtii în zona Buscat, pe Dealul Feleacului, precum și în Mărișel.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − 5 =