Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri seară că a desemnat-o pe Viorica Dăncilă pentru postul de premier. Europarlamentarul a fost propunerea PSD pentru şefia Guvernului, anunță RFI România.

“Am decis să dau PSD-ului încă o şansă şi să desemnez persoana propusă de PSD, doamna Dăncilă, dar acum PSD trebuie să performeze”, declară preşedintele Klaus Iohannis.

“Am ascultat opiniile și argumentele politicienilor, dar am reușit ieri, aseară, astăzi, între întâlniri să ascult și opiniile oamenilor simpli și să citesc mesajele pe rețelele de socialiare. Sunt foarte multe opinii. Sunt foarte multe argumente. Sunt multe argumente legate de politica internă a României. Am citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit, fiindcă acum trebuie să decid. Ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau? Această decizie trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR și aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. În Parlament, după consultări este foarte clar: PSD dispune de majoritate și atunci, cântărind toate argumentele, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe dna Dăncilă. Dar, acum PSD trebuie să performeze, românii au mari așteptări”, spune şeful statului.

“PSD a promis și în campanie și după campanie lucruri importante. PSD a promis salarii, pensii, școli, manuale, spitale, infrastructură, dar acum prea puțin s-a realizat. Acum, PSD trebuie să dovedească că ce-a promis face. Avem, la un an de la alegeri parlamentare, două Guverne eșuate. Acum primesc șansa de a dovedi că știu ce vor, că știu ce fac. Invit pe toți să se mobilizeze și să lucreze repede și bine. Este posibil ca până la 1 februarie întreaga procedură să fie finalizată și noul Guvern să rezolve problemele mai degrabă decât să le încurce”, afirmă Klaus Iohannis.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *