Restaurantele studențești din Cluj sunt animate din nou. Deja, în Cluj-Napoca au revenit studenții care au de susținut restanțe sau care vor mărirea notelor. Alții au venit pentru a se caza. Restaurantele studențești sunt deținute de universități și oferă mâncare la prețuri mult mai mici decât cele din restaurantele obișnuite.
Fiecare universitate și-a dezvoltat propriul său restaurant. De exemplu, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are Clubul Agronomia. Acolo, ingredientele din care este preparată mâncarea pentru studenți sunt aduse din fermele universității, care sunt certificate bio. Studenții pot cumpăra supe, friptură de rață cu varză roșie călită cu stafide, friptură de porc sau deserturi. Universitatea Babeș-Bolyai are restaurantul Piramida din Colegiul Academic, precum și cantine precum cea din campusul Hașdeu. Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” are un restaurant modernizat, pe care studenții l-au botezat în glumă ”Salmonella”. Mâncarea este preparată sub indicațiile unui dietetician, spune rectorul Universității de Medicină și Farmacie, Anca Buzoianu.
Studenții clujeni preferă să mânânce în restaurantele universitare sau se bazează pe mâncarea primită de la părinți. În Cluj-Napoca, există aproape 100.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi.