HEI – House of European Institutes s-a redeschs vineri, 7 iunie, la ora 19.30, cu vernisajul expoziției de design Designer(Ele). (Re)proiectând lumea / Diseñadoras. (Re)diseñando el mundo, curatoriată de Gloria Ruiz și organizată de Institutul Cervantes și platforma FIDO – Feminism in Design Office.

HEI  se află în Bastion 1, Galeria 1, cu un program curatoriat de expoziții care pun în discuție teme importante la nivel european și care prezintă publicului noutăți artistice din alte state membre UE. În continuare, misiunea centrului cultural este de a completa dimensiunea europeană și post „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023”, printr-un program curatorial de artă implicată social, prietenoasă cu mediul, sustenabilă, și prin promovarea incluziunii sociale. Expozițiile sunt accesibilizate pentru persoane cu dizabilități, temporare sau permanente.

Perioada de vizitare: 7 iunie – 21 iulie.

Expoziția Diseñadoras conține o selecție de 12 creatoare spaniole deosebit de relevante în cadrul scenei spaniole de design contemporan, în toate domeniile: design de produs, textil, grafică: Marta Ayala, Eli González, Júlia Esqué, Amalia Puga, Cristina Omarrementería, Ingrid Picanyol, Inés Sistiaga, Verònica Fuerte, Miriam Miguel, Raquel Buj, Silvia Ferpal și Elena Rohner, una dintre pionierele designului din Spania.

Cele 12 designere selectate depășesc limitele creativității îmbinând cunoștințe, tehnici și materiale, iar perspectiva lor asupra lumii și valorile pe care le apără fac ca practica lor creativă să contribuie la construirea unei realități noi, mai incluzivă și mai durabilă.

Diseñadoras va putea fi vizitată până pe 21 iulie, după următorul program:

Miercuri – Vineri: 16:00 – 20:00

Sâmbătă – Duminică: 14:00 – 20:00

Comments

comments

By UP News