Premieră istorică: un cetățean român a preluat președinția unei importante rute culturale europene. Este vorba de antreprenorul Arnold Klingeis, care a devenit președinte al prestigioasei Historic Cafes Route, potrivit ClujInsider.ro

Până acum, el a fost ambasadorul pentru România al acestei rețele culturale europene. Arnold Klingeis a fost ales în această funcție de reprezentați ai unora dintre cele mai prestigioase ”cafenele de aur” din Europa, care fac parte din Historis Cafes Route. În cadrul acelorași alegeri, Marius Rafa, patronul Pardon Cafe Sibiu, a obținut numărul necesar de voturi pentru a ocupa funcția de trezorier al Historic Cafes Route, potrivit ClujToday.ro.

În urma desfășurării scrutinului intern, din structura noului Consiliu Director al Historic Cafes Route mai fac parte, pe lângă cei doi români, vicepreședintele Alesandros Delithanasis (Italia), precum, secretarul structurii, Dimitris Kontoleon (Grecia), Jorge Martinez (Spania), Edith Olosz (România) și Victor de Sa Marques (Portugalia).

Historic Cafés Route este unul dintre cele 49 de Trasee Culturale ale Consiliului Europei și a primit certificarea oficială în iunie 2022. Brukenthal Palace Cafe Avrig (restaurantul din cadrul Palatului Brukenthal Avrig, reprezentat în cadrul Historic Cafes Route de Arnold Gunter Klingeis), este amenajat în cadrul fostei reședințe de vară a baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei din perioada 1777 – 1787.

Domeniul baroc de la Avrig a fost proiectat de același arhitect care a elaborat planurile Palatului Schonbrunn din Viena, astfel că asemănările dintre cele două domenii nu sunt deloc întâmplătoare. Acest giuvaer istoric al barocului târziu, unde istoria, eleganța și rafinamentul se îmbină, asemeni unui dans romantic, cu natura, era denumit odinioară Edenul Transilvaniei.

Comments

comments

By UP News