Proiectul “Emil Isac – Muzeul din bibliotecă”, depus de Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, a câștigat finanțare nerambursabilă, în urma sesiunii II/2024 de proiecte culturale în cadrul Administrației Fondului Cultural Național, la secțiunea Patrimoniu Cultural Material.

Bugetul total al proiectului este de 138.230,00 lei, din care 124.400,00 lei sunt din finanțare nerambursabilă, contribuția proprie a instituției fiind de 13.830,00 lei.

Inițiativa va fi implementată în perioada 15 iunie – 15 noiembrie 2024.

Proiectul Emil Isac – Muzeul din bibliotecă își propune să valorifice o colecție impresionantă de documente, fotografii și obiecte aflate în patrimoniul Bibliotecii Județene Cluj din anul 2001, când biblioteca a preluat întreaga colecție a fostei case memoriale Emil Isac.

Activitățile se axează pe două componente principale: construirea muzeului virtual Emil Isac prin crearea unei pagini dedicate, care va fi un punct de acces unic către resurse deja digitizate și resurse digitizate prin proiect și îmbogățirea experienței de vizitare a spațiului fizic al muzeului prin plasarea unui infochiosc cu conținut interactiv.

La aceste componente se adaugă o serie de ateliere pentru publicul larg, prin care biblioteca aduce în fața publicului și a posterității o imagine cât mai completă și nuanțată a personalității lui Emil Isac, ca parte componentă a societății culturale clujene (și transilvănene) din prima jumătate a secolului al XX-lea.

Comments

comments

Leave a Reply