Patru sportivi cu dizabilități intelectuale, beneficiari ai serviciilor oferite de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, au obținut în weekendul 17-19 mai, 8 medalii în cadrul Jocurilor Naționale Special Olympics Romania 2024.

Astfel, beneficiarii Centrului de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități Gherla au obținut în cadrul Jocurilor Naționale Special Olympics, desfășurate la Oradea, trei de aur, una de argint și patru de bronz.

Competițiile au fost marcate de vizite medicale, astfel încât fiecare concurent a beneficiat de consultații oftalmologice și ORL gratuite, măsurători și evaluări fizice personalizate.

Jocurile Naționale Special Olympics Romania 2024, ediția a XVII-a, au reunit peste 350 de sportivi proveniți din cadrul a 75 de fundații, asociații neguvernamentale, școli de masă și școli speciale din 31 de județe și din Republica Moldova. De asemenea, au fost prezenți peste 170 de antrenori și membri de familie, 250 de voluntari, personal medical și personal organizatoric.

”Vreau să câștig. Dacă nu pot câștiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!” este deviza sportivilor care au evoluat în cadrul Special Olympics 2024 și prin intermediul căreia au încercat să creeze o lume mai bună, prin acceptarea și incluziunea lor în societate. Sub acest stindard au evoluat și beneficiarii DGASPC Cluj, care au urmărit să-și depășească limitele.

Victorioșii clujeni sunt:
– Borza Viorica – încadrată în grad de handicap accentuat (atletism 50 m – locul I și săritură în lungime de pe loc – locul I);
– Gabor Mîndra- încadrată în grad de handicap accentuat (atletism 50 m – locul III și săritură în lungime de pe loc – locul III);
– Martonoș Gheorghe – încadrat în grad de handicap accentuat (atletism 50 m – locul III și săritură în lungime de pe loc – locul I);
– Ciurar Lenuța – încadrată în grad de handicap accentuat (atletism 50 m – locul III și săritură în lungime de pe loc – locul II).

Comments

comments

Leave a Reply