Au început lucrările la viitorul Spital Regional de Urgență din Cluj. Inaugurarea șantierului a avut loc în plină campanie electorală, în prezența reprezentanților Guvernului și ai Parlamentului, precum și ai autorităților locale, potrivit ClujInsider.ro.

Acest spital este foarte important pentru întregul sistem medical în Transilvania de Nord, spune rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu. Ea a adăugat că își dorește ca universitatea clujeană să construiască un cămin de minim 500 de locuri pentru studenții din anii clinici, care își vor desfășura activitatea chiar în viitorul spital.

Noul spital regional de urgență este situat în comuna Florești. Proiectul este dezvoltat prin intermediul Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate. Spitalul va costa peste 700 de milioane de euro. El ar urma să aibă 849 de paturi, un heliport, precum și 22 de săli de operație. Teoretic, spitalul ar urma să fie gata în anul 2028. Proiectul spitalului regional de urgență a fost anunțat la Cluj, acum 19 ani.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply