Orașul Huedin a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, cea de-a patra ediție a conferinței cu tema “PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI ÎN RÂNDUL ADOLESCENȚILOR CLUJENI- ALEG”.

Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură Huedin, în prezența a peste 300 de elevi și profesori de la cele două licee din oraș.

Anterior, acțiuni similare au mai fost organizate în municipiile Cluj-Napoca, Turda și Dej.

Scopul acestora este ca autoritățile cu competență în domeniu să discute cu tinerii, părinții, cadrele didactice și cu toți cei interesați să se implice activ în lupta împotriva celui mai mare inamic al societății contemporane și anume traficul și consumul de droguri.

Clujul este primul județ din țară unde instituțiile publice s-au asociat într-un ecosistem care luptă împreună împotriva escaladării acestui fenomen.

Astfel, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), organism cu rol consultativ ce funcționează pe lângă Consiliul Județean Cluj, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu dar, mai ales, împreună cu persoane care au trăit direct experiența consumului de substanțe psihoactive și actualmente sunt persoane reabilitate, își doresc să ajungă cu mesajele lor la tinerii din tot județul Cluj.

Până în acest moment, în cadrul celor patru manifestări derulate, s-a reușit interacțiunea directă cu peste 1.500 de tineri, conștienți fiind că doar prin comunicare, informare și o mai mare apropiere de generația tânără, se poate diminua escaladarea fenomenului de trafic și consum de droguri.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *