Rețeaua de centre de excelență și inovare dezvoltată în jurul Universității Babeș-Bolyai continuă să se extindă. Astfel, vineri, 8 decembrie 2023, Facultatea de Matematică și Informatică a UBB și Raiffeisen Bank România au lansat Think Tank Lab, un proiect adresat studenților UBB pasionați de tehnologie și de perspectiva de a dezvolta produse bancare de ultimă generație. Prin acesta, Facultatea de Matematică și Informatică continuă inițiativele şi proiectele care să ducă la o pregătire de specialitate de calitate a studenților, la introducerea şi dezvoltarea de soluţii creative în colaborare cu alte instituţii de învăţământ sau cu mediul de afaceri.

Studenții UBB înscriși în proiect vor beneficia de un program de training și mentorat care este susținut de experți în tehnologie din Raiffeisen Bank România. La finalul proiectului, cele mai inovatoare idei dezvoltate de echipele de studenți vor fi premiate de un juriu alcătuit din specialiști ai Raiffeisen Bank și ai universității. De asemenea, toți studenții participanți la program beneficiază de echivalarea stagiului de practică.

Înscrierile în proiect au fost deschise tuturor studenților pasionați de tehnologie și de perspectiva de a dezvolta produse bancare de ultimă generație, fie că aveau sau nu experiență în domeniu. Echipele, formate din câte 5-6 studenți, sunt coordonate de câte un mentor din partea Raiffeisen Bank, care le ghidează pe tot parcursul programului până la finalul lunii martie, când urmează să aibă loc ceremonia de desemnare a câștigătorilor.

Cu ocazia lansării Think Tank Lab, Raiffeisen Bank România a inaugurat în cadrul Centrului Regional de Business din Cluj-Napoca un hub dedicat educației în domeniul tehnologiei și  inovației cu aplicabilitate în domeniul bancar, special creat pentru studenții UBB. Spațiul, special reamenajat, oferă experiențe de studiu și networking pentru studenții înscriși în program, astfel încât ei să poată colabora în echipe și dezvolta proiecte pe teme precum: banking sustenabil, aplicații și tehnologii cu impact în industria bancară folosind blockchain, inteligența artificială, banca viitorului, produse financiar-bancare pentru noua generație.

La eveniment au fost prezenți prof. univ. dr. Daniel David, rectorul UBB, conf. univ. dr. Christian Săcărea, prorector UBB,  și Bogdan Popa, vicepreședinte al Diviziei Operațiuni și IT la Raiffeisen Bank România, alături de studenți și alți invitați.

Cu acest prilej, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, a declarat următoarele: ,,Mă bucur să văd că rețeaua de centre de excelență și inovare centrate în jurul UBB se extinde, acum, în parteneriat cu unul dintre actorii majori în mediul economic-bancar românesc, lucru care întărește pozițiile de top pe care le are UBB în rankingurile internaționale privind “parteneriatul cu industria”, “inovarea”, “atractibilitatea UBB pentru mediul socio-economic” sau “angajabilitatea studenților” “.

Totodată, Bogdan Popa, vicepreședinte al Diviziei Operațiuni și IT, Raiffeisen Bank România, a explicat mobilul implicării instituției bancare : ,,Investim în educație prin proiecte care pun inovația și tehnologia în prim plan, iar parteneriatul pe termen lung pe care ne dorim să-l avem cu Universitatea Babeș—Bolyai începe prin lansarea unui program bazat pe practică și mentorat care le oferă studenților posibilitatea să interacționeze cu specialiști din domeniul bancar și să experimenteze importanța muncii în echipă pentru dezvoltarea unor proiecte cu impact pentru viitor”.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply