Dezvoltarea sectorului GreenTech a devenit o prioritate pentru autoritățile europene, în contextul schimbărilor climatice, al războiului din Ucraina și a celui din Palestina și în cel al creșterii prețurilor la energia clasică, potrivit ClujInsider.ro

De aceea, a fost lansată o inițiativă în acest sector. Proiectul SynergistEIC, un proiect dedicat inovației și creșterii în sectorul GreenTech, anunță câștigătorii primului său Open Call și lansarea programului de mentorare și dezvoltare pentru următoarele șase luni. Startup-urile alese au demonstrat un potențial impresionant de creștere, expansiune și dezvoltare a produselor, serviciilor, proceselor și soluțiilor GreenTech.

SynergistEIC a primit un număr impresionant de 192 de candidaturi bazate pe tehnologii digitale și DeepTech, cu impact în sectoare precum ClimateTech, CleanTech, Economia Circulară și AgriTech. Acest lucru contribuie la întărirea competitivității ecosistemului european de startup-uri.

Primul Open Call a ales un total de 15 startup-uri. Dintre acestea, cinci au fost alese pentru track-ul EIC, în timp ce 10 au fost alese pentru secțiunea Non-EIC. Fiecare dintre aceste startup-uri selectate urmează să primească un sprijin financiar de până la 50.000 de euro, pentru a accelera inițiativele lor inovatoare în sectorul GreenTech.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *