Stadiul fizic al lucrărilor efectuate la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este de 80%, majoritatea operațiunilor vizând corpul A.

Principalele lucrări au constat în realizarea unor noi instalații de distribuție a energiei electrice, de iluminat și iluminat de siguranță, de compensare a puterii reactive și protecție împotriva șocurilor, precum și alimentarea de rezervă cu energie electrică la nivelul parterului și al etajelor 1-8.

De asemenea, au fost instalate centralele de tratare a aerului, un sistem nou de semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației de oxigen la etajele 1-8, precum și un nou sistem de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu la parter și etajele 1-8, dar și în corpurile B-I.

Totodată, zona ATI de la etajul 8 dispune de o nouă instalație de ventilare și tratare a aerului, iar pentru etajele 1, 2, 7 și 8 a fost creată o instalație nouă de fluide medicale.

În valoare de 33.573.342,14 lei, proiectul european pentru modernizarea spitalelor din Cluj este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

De asemenea, în ceea ce privește lucrările derulate la Spitalul de Boli Infecțioase, acestea înregistrează un progres de 74%. Unele dintre cele mai importante operațiuni au constat în refacerea tavanelor false și montarea instalației de ventilare și tratare a aerului la etajele 1-3 ale corpului A1, precum și la parterul și etajele 1-3 ale corpului A2. Totodată, pentru cele două corpuri au fost instalate centralele de tratare a aerului.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *