În urma finalizării și recepționării lucrărilor de construcții și instalații aferente proiectului cu finanțare europeană “Creșterea eficienței energetice în clădirea Școlii Gimnaziale Speciale – Centru de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/ Integrată”a fost dat în folosință sediul recent reabilitat și modernizat al școlii speciale.

Valoarea totală a lucrărilor este de 9.127.970 lei, inclusiv TVA.

Reamintim faptul că, la nivelul clădirii situate în municipiul Cluj-Napoca, pe strada București, au fost executate, în principal, lucrări de izolare termică a pereților exteriori, înlocuire a acoperișului și tâmplăriei, recompartimentare și de refacere a finisajelor interioare în zonele de intervenție, fiind schimbată inclusiv pardoseala din parchet lamelar.

De asemenea, pentru asigurarea cerinței de siguranță la foc a fost realizată o casă de scară nouă care se încadrează în prevederile normativelor în vigoare.

În vederea facilitării accesului persoanelor cu dizabilități, au fost realizate o rampă de acces și un grup sanitar pentru această categorie de persoane. Totodată, a fost achiziționat un cărucior acționat cu baterii care asigură deplasarea la etaje a persoanelor cu dizabilități.

În ceea ce privește lucrările de instalații, au fost montate corpuri de iluminat cu leduri pentru un consum de energie redus, precum și panouri fotovoltaice în vederea producerii energiei electrice din surse regenerabile. Au fost reabilitate instalațiile de încălzire și cele sanitare.

Instituția de învățământ special urmează, de asemenea, să fie dotată și cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, prin intermediul baza unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *