Proiectul “Echipamente și Materiale Destinate Reducerii Riscului de Infectii Nosocomiale în cadrul Spitalului Municipal Turda” a fost acceptat pentru finanțare prin PNRR – C12.

Valoarea acestuia este de 25.688.207 lei fără TVA (peste 5 milioane de euro).

Urmează etapa de semnare a contractului de finanțare, iar imediat după finalizarea acestei etape va demara proiectul prin achiziția de echipamente.

Astfel, vor fi realizate următoarele:
– Compartimentul de microbiologie din cadrul Laboratorului de analize medicale va fi dotat pentru a spori capacitățile de diagnosticare și identificare corectă a agenților patogeni, facilitând astfel măsurile eficiente de prevenire și control al infecțiilor nosocomiale.
– De asemenea, în cadrul proiectului se vor achiziționa analizoare automate de identificare a microorganismelor și analizoare automate de efectuare a antibiogramelor, care vor contribui la diagnosticarea și tratamentul corect al infecțiilor.
– Blocul operator, secțiile de terapie intensivă și unitățile de supraveghere post-operatorie vor fi dotate cu echipamente și materiale necesare pentru a reduce riscul de infecții nosocomiale în timpul intervențiilor chirurgicale și în perioada post-operatorie : aparatura pentru curatarea si sterilizarea instrumentarului chirurgical, aparatura pentru asigurarea unui mediu spiralicesc sigur, camere pentru izolarea pacientilor infectiosi.
– Secțiile de chirurgie, obstetrică-ginecologie și gastroenterologie vor primi investiții pentru a fi echipate cu materiale și echipamente de prevenire și control al infecțiilor nosocomiale, asigurând astfel un mediu sigur pentru pacienți și personalul medical.

Unitățile funcționale de boli infecțioase vor beneficia de dotări și modernizări pentru a preveni și controla infecțiile nosocomiale în cazul pacienților cu boli infecțioase.

De asemenea, se vor asigura echipamente pentru:
– igienizare mediului spitalicesc;
– pentru spălarea și dezinfecția lenjeriei de pat și a echipamentului de lucru al personalului;
– tratarea aerului cu instalații cu filtre HEPA și purificator de aer inteligent;
– sistem de control al igienei mâinilor, suprafețelor si instrumentarului medical;
– sistem de evidențierea încărcăturii microbiologice in aer si suprafețe;
– purificator aer inteligent;
– echipament de decontaminare a apelor uzate rezultate din secțiile spitalicești cu caracter infectios, inclusiv laborator.

Scopul proiectului este de a reduce riscul de infecții nosocomiale prin achiziționarea și implementarea echipamentelor și materialelor de ultimă generație.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *