Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca găzduiește, în perioada 25-26 mai 2023,  conferința de primăvară Think Tank Academy a rețelei de universități SGroup-Universities in Europe.

Intitulată SGroup: European roots, global reach. Addressing new complexities in international higher education, conferința reunește cadre academice și responsabili de relații internaționale de la 48 de universități membre, care discută în cadrul a cinci sesiuni de lucru ale grupurilor de reflecție dezvoltate strategic de SGroup, și anume: Think Tank for China, Think Tank for Latin America, Think Tank for Africa, Think Tank for Doctoral Studies și Think Tank for the Social Mission of Universities. Scopul acestor grupuri de reflecție este, din anul 2015, să combine punctele tari individuale și colective ale universităților membre SGroup pentru a oferi un cadru de cooperare și dezvoltare profesională cercetătorilor, cadrelor academice și personalului administrativ, prin organizarea de seminare, ateliere de lucru, forumuri pentru experți, tutoriale și evenimente online.

La ceremonia de deschidere au luat cuvântul rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, președintele SGroup – Dr. Arnim Heinemann, și prorectorul responsabil pentru comunicare și relații internaționale al UBB – prof. univ. dr. Flaviu-Călin Rus. Ei au evidențiat colaborarea, parteneriatele de succes și proiectele derulate de membrii rețelei datorită acestei platforme strategice.

UBB face parte din SGroup din anul 2005, iar în 2009 a co-organizat și găzduit la Cluj Adunarea Generală a rețelei, în urma căreia mai mulți membri ai Universității au fost aleși în Comitetul Executiv și în Adunarea Generală a SGroup.

SGroup-Universities in Europe este o rețea dinamică ce dezvoltă o experiență de peste 30 de ani în parteneriate interuniversitare în Europa și alte regiuni ale globului; rețeaua include 48 de universități din 23 de țări din Europa și 6 țări din afara continentului nostru. Obiectivul principal este acela de a atinge și promova excelența în educație și cercetare și de a promova procesul de adaptare continuă la nevoile educaționale și sociale într-un mod creativ și inovator. Misiunea rețelei se bazează pe patru arii centrale de cooperare: strategie de internaționalizare, colaborare academică, mobilitate academică și transfer de cunoaștere.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *