Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) se situează pentru al șaselea an consecutiv în fruntea universităților românești în ceea ce privește sumele atrase din programul pentru mobilități Erasmus.

Doar la competiția derulată în anul 2023, UBB a reușit să atragă peste 5,8 milioane de Euro care vor sta la baza a aproximativ 50 de programe intensive de mobilități, 1700 de mobilități studențești pentru studiu, practică și participare la programe intensive, respectiv 800 de mobilități de personal (predare și staff training).

„Programul Erasmus este în esența sa despre internaționalizare prin mobilitatea bidirecțională  a comunității UBB în afara țării și a comunităților academice din străinătate la UBB, în scopul colaborării academice și stimulării creativității pentru inovare. Iar faptul că UBB se află de șase ani pe prima poziție în țară la acest indicator este perfect consistent cu statutul „world-class” al UBB, confirmat independent și prin auditul internațional QS din 2021”,   afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

În ultimii 11 ani, UBB a reușit să atragă, prin proiectele pentru internaționalizare peste  40 de milioane de euro.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply