India declară că a făcut toate demersurile necesare pentru a putea lansa în 2024 prima sa misiune în spațiu care să aibă echipaj uman la bord. Aceasta este programată la aproximativ un an după ce a încercat să trimită din nou un rover pe suprafața Lunii, potrivit RFI România.

Reușita lansării rachetelor Gaganyaan, programate pentru 2024, se datorează campaniei indiene „Make-In-India”, al cărei scop l-a reprezentat reducerea dependenței față de tehnologiile interzise și de echipamentele din străinătate.

„Deși vom ajunge să explorăm spațiul mult mai târziu decât America sau Rusia, nivelul la care am ajuns în momentul de față ne permite să afirmăm că rezultatele cercetărilor noastre sunt similare cu cele ale Americii și ale Rusiei”, a declarat Jitendra Singh, ministrul indian pentru Spațiu și Tehnologie.

„Gaganyaan va fi primul zbor al Indiei care va avea echipaj uman la bord, și totodată, va reprezenta un simbol excepțional al independenței noastre ca popor, întrucât va spori încrederea pe care o au oamenii în noi”, adăugă acesta.

Ministrul a menționat că, din cauza pandemiei de Covid-19, în urma căreia 44,7 milioane de locuitori ai țării s-au infectat cu virusul, programul a fost amânat timp de doi ani de zile.

Oficialii declară că cea de-a doua misiune de testare va transporta un robot umanoid în locul astronauților.

„Dacă în urma celor două misiuni de testare constatăm că suntem pregătiți din toate punctele de vedere, cea de-a treia misiune va avea echipaj uman la bord”, precizează Jitendra Singh.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *