Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat darea în administrarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii a unor noi aparaturi și echipamente medicale de ultimă generație.

Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj.

„𝘊𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘢𝘮 𝘴𝘢 𝘴𝘱𝘳𝘪𝘫𝘪𝘯𝘪𝘮 𝘪𝘯𝘴𝘵𝘪𝘵𝘶𝘵𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘴𝘢𝘯𝘪𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘦 𝘪𝘯 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘶𝘯𝘶𝘪 𝘢𝘤𝘵 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘢𝘭𝘵𝘢 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦. 𝘕𝘰𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘰𝘵𝘢𝘳𝘪 𝘷𝘰𝘳 𝘧𝘢𝘤𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢 𝘦𝘧𝘦𝘤𝘵𝘶𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘦𝘹𝘢𝘮𝘪𝘯𝘢𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘴𝘪 𝘢 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳𝘦, 𝘱𝘳𝘦𝘤𝘶𝘮 𝘴𝘪 𝘢𝘥𝘮𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘳𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘵𝘳𝘢𝘵𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘢𝘥𝘦𝘤𝘷𝘢𝘵, 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭 𝘪𝘯𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘪𝘤𝘪𝘪 𝘱𝘢𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪 𝘴𝘢 𝘱𝘰𝘢𝘵𝘢 𝘥𝘦𝘱𝘢𝘴𝘪 𝘤𝘶 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵𝘢 𝘶𝘴𝘶𝘳𝘪𝘯𝘵𝘢 𝘱𝘦𝘳𝘪𝘰𝘢𝘥𝘢 𝘥𝘦 𝘴𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦” a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Echipamentele care urmează să fie date în administrarea unității spitalicești aflate în subordinea forului administrativ județean sunt un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubație dificilă, diverse echipamente pentru completarea sistemului de bronhoscopie flexibilă și rigidă precum și a celui de laringoscopie din UPU, două dispozitive HVNl – High Velocity Nasal lnsuflation și o stație de apă mobilă pentru hemodializă.

De asemenea, vor mai fi date în administrarea instituției medicale patru panouri plumbuite mobile pentru radioprotecție, 10 scaune cu roți pentru transportul intraspitalicesc al pacienților, opt lavoare aseptice pentru producerea apei chirurgicale prin microfiltrare, un analizor de urină și 20 de infuzomate.

Comments

comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *