Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat trei noi proiecte care vizează dotarea Ambulatoriilor unor spitale din subordinea forului administrativ județean cu echipamente și aparaturi medicale de ultimă generație.

De aceste investiții din bani europeni vor beneficia Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Recuperare.

Scopul proiectelor este de a spori complexitatea serviciilor în cadrul asistenței medicale primare, ambulatorii și comunitare.

„𝘊𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘢𝘮 𝘴𝘢 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘮 𝘪𝘯 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘦, 𝘢𝘵𝘢𝘵 𝘥𝘪𝘯 𝘧𝘰𝘯𝘥𝘶𝘳𝘪 𝘱𝘳𝘰𝘱𝘳𝘪𝘪 𝘤𝘢𝘵 𝘴𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘣𝘢𝘯𝘪 𝘦𝘶𝘳𝘰𝘱𝘦𝘯𝘪. 𝘋𝘪𝘯𝘤𝘰𝘭𝘰 𝘥𝘦 𝘳𝘦𝘴𝘶𝘳𝘴𝘦𝘭𝘦 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘤𝘪𝘢𝘳𝘦 𝘯𝘦𝘳𝘢𝘮𝘣𝘶𝘳𝘴𝘢𝘣𝘪𝘭𝘦 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘶𝘳𝘮𝘢𝘳𝘪𝘮 𝘴𝘢 𝘭𝘦 𝘢𝘵𝘳𝘢𝘨𝘦𝘮, 𝘷𝘰𝘳𝘣𝘪𝘮 𝘥𝘦 𝘯𝘶𝘮𝘦𝘳𝘰𝘢𝘴𝘦 𝘦𝘤𝘩𝘪𝘱𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘢𝘭𝘵𝘢 𝘵𝘦𝘩𝘯𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘦 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘯𝘦 𝘱𝘳𝘰𝘱𝘶𝘯𝘦𝘮 𝘴𝘢 𝘭𝘦 𝘢𝘤𝘩𝘪𝘻𝘪𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘮 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘥𝘰𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘈𝘮𝘣𝘶𝘭𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘤𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘵𝘳𝘦𝘪 𝘴𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘦. 𝘗𝘢𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪𝘪 𝘵𝘳𝘦𝘣𝘶𝘪𝘦 𝘴𝘢 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘦𝘻𝘦 𝘥𝘦 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘮𝘢𝘪 𝘣𝘶𝘯𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘪𝘪 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭𝘦, 𝘪𝘢𝘳 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘦 𝘯𝘦𝘷𝘰𝘪𝘦 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘳𝘢𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘶𝘳𝘢 𝘢𝘥𝘦𝘤𝘷𝘢𝘵𝘢” susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Printre dotările preconizate a fi cumpărate se numără o cameră hiperbară cu echipamentele aferente, de înaltă performanță, terapia fiind utilizată pentru tratarea și vindecarea a numeroase leziuni ori boli grave, un aparat de radiologie digitală, un mamograf 3D cu tomosinteză, un aparat de radiologie cu braț C, un turn de laparoscopie, o masă de operație mobilă electromecanică, un numărător digital de celule sanguine, o stație de testare cardiovasculară la efort și un turn de artroscopie.

De asemenea, printre echipamentele propuse spre achiziționare se numără un ecovideobronhoscop, un defibrilator, diverse ecografe, aparate EKG, un echipament pentru decompresie vertebrală, un ecograf cu sondă transesofagiană, un aparat pentru tratamentul disfagiei, un videodermatoscop, un sistem robotizat pentru mers, un ecograf ocular și un aparat pentru terapie cu microoscilații profunde.

În valoare totală cumulată de 57.359.666 de lei, cu TVA inclus, proiectele urmează să fie depuse spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Comments

comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *